Előfizetői tartalom

Figyelmeztet a WHO: messze még a koronavírus-járvány vége, ne higgyük, hogy az omikron lesz az utolsó variáns

Portfolio
Az utóbbi hetek biztató hírei után kedd este fontos figyelmeztetést közölt az ENSZ egészségügyi világszervezete (WHO): az omikron gyors terjedési sebessége miatt jelentős az esélye, hogy a jelenlegi koronavírus változat tovább mutálódik. A szervezet szakembere szerint messze vagyunk még a járvány végétől, amit a globális számok is jeleznek.

Sok embertől halljuk, hogy az omikron lehet a világjárvány vége, ez azonban nem igaz, mivel a vírus gyorsan kering a világban – mondta a CNBC tudósítása szerint Maria van Kerkhove, a WHO szakembere. Kiemelte, hogy az elmúlt egy hétben 20%-kal emelkedett a regisztrált esetek száma globálisan, így közel 19 millió fertőzöttet találtak. Ugyanakkor kiemelte, hogy a nem regisztrált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés