Előfizetői tartalom

Továbbra is teljes a bizonytalanság az olasz államfőválasztás körül

MTI
Jogászok és politológusok továbbra is a jelenlegi kormányfőt, Mario Draghit tartják legesélyesebb jelöltnek az államfői székbe Olaszországban, ami akár kormányátalakításhoz is vezethet, miközben Matteo Salvini, a koalícióhoz tartozó Liga vezetője másik jelöltet javasol, és az Öt Csillag Mozgalom sem akarja félbeszakítani Draghi kormányfői munkáját a politikusok szerdai nyilatkozatai szerint.

A szövetséges Öt Csillag Mozgalom (M5S), a baloldali Demokrata Párt (PD) és a szintén baloldali Szabadság és Egyenlőség (LeU) szerdai találkozóján sem sikerült közös jelöltet találni: az M5S nem támogatja Mario Draghi jelölését az államfői palotába, amit a PD szorgalmaz.     Készen állunk az egyeztetésre a jobboldali erőkkel - mondta a PD-főtitkár és volt miniszterelnök...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés