Előfizetői tartalom

Kínos magyarázkodás Bidentől: bármiféle orosz behatolást Ukrajnába inváziónak fogunk tekinteni

MTI
Joe Biden amerikai elnök csütörtökön kijelentette, hogy bármiféle orosz behatolást Ukrajna területére az Egyesült Államok inváziónak fog tekinteni, függetlenül annak méretétől. Ez gyakorlatilag kínos magyarázkodást jelent az egy nappal korábbi félreérthető kijelentése után, amikor úgy is lehetett érteni a szavait, mintha egy kisebb orosz betörés Ukrajna területére kevésbé súlyos szankciókat vonna maga után (kvázi még "elnézné" Amerika), illetve egy kisebb ukrajnai betörés esetén megbomlana az egység a nyugati szövetségesek között a válaszlépések hevességét illetően.

Teljesen egyértelművé tettem Putyin számára, hogy ne legyenek félreértések. Ha bármilyen orosz csapatok átkelnek az ukrán határon, az inváziónak minősül - jelentette ki Biden csütörtökön a Fehér Házban. Mint mondta, egy ilyen katonai beavatkozás Washington szövetségeseivel egyeztetett, súlyos gazdasági következményekkel járna Oroszország számára.Az elnök mindezzel...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái