Előfizetői tartalom

Egyre forróbb a helyzet, Biden több ezer katonát telepítene Kelet-Európába

Portfolio
Joe Biden amerikai elnök mérlegeli, hogy több ezer katonát telepítsen Kelet-Európába és a balti NATO-tagállamokba – írja a New York Times. A lap úgy tudja, hogy nem csak szárazföldi csapatokról, hanem hadihajókról és légierőről is szó van a kormányzati tervekben. Kérdés, mit szól ezekhez a tervekhez Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki a múlt héten éppen az orosz befolyási övezet sérthetetlenségét, illetve azt követelte az amerikai-orosz tárgyalásokon, hogy Bulgáriából és Romániából vonják ki a NATO-csapatokat.

A New York Times meg nem nevezett amerikai kormányzati forrásaira hivatkozva írja azt, hogy Joe Biden több ezer amerikai katonát küldene Kelet-Európába és a balti országokba. Ez komoly fordulat lenne az eddigi stratégia után, hiszen az USA próbálta elkerülni, hogy provokálja Oroszországot a háborús veszély miatt. Azonban a jelek szerint a múlt heti amerikai-orosz tárgyalások...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái