Előfizetői tartalom

Az Egyesült Államok már készül az orosz támadásra, európai gázhiánnyal is számolnak

MTI
Esetleges európai földgázhiányra készül a Joe Biden amerikai elnök vezette adminisztráció arra az esetre, ha Oroszország támadás indítana Ukrajna ellen, ezért már hetek óta európai országokkal és nagy energetikai vállalatokkal tárgyal - jelentették ki kedden magas rangú amerikai kormányzati tisztségviselők újságíróknak egy washingtoni háttérbeszélgetésen.

A nevük elhallgatását kérő tisztségviselők egyike a megbeszéléseket "szükséghelyzeti tervezésnek" minősítette, amely abban az esetben lépne életbe, ha az esetleges orosz invázió kárt tenne a földgáz-infrastruktúrában, vagy Vlagyimir Putyin orosz elnök az európai országokba irányuló gázellátás szándékos leállításával torolná meg az ellene bevezetett szankciókat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés