Előfizetői tartalom

Putyin 5 szuperfegyvere, mellyel igazán durván odacsaphat

Portfolio
Jelentős most a feszültség Oroszországgal kapcsolatosan, nem csupán Moszkva vélt vagy valós agresszív viselkedése miatt, hanem azért is, mert akárhogy is nézzük, Putyin elnök még mindig a világ második legerősebb haderejét tartja irányítása alatt, jelentős stratégiai csapásmérő arzenállal. Az orosz haderő nem csupán élőerejét tekintve hatalmas, hanem egyre több olyan technológiai vívmánnyal rendelkezik, amely még az Egyesült Államok haderejében sem található meg. Nézzünk meg ötöt azok közül a fegyverrendszerek, hadviselési típusok közül, amely leginkább aggasztja a nyugati hatalmakat.

Hiperszonikus rakéták Kh-47M2 Kindzsal hiperszonikus rakéta egy MiG-31-esen. Fotó: Orosz elnöki kommunikációs szolgálat via Commons A hiperszonikus fegyverek alighanem az évtized eddigi legnagyobb haditechnikai áttörését jelentik, teljesen új fejezetet nyitnak a stratégiai hadviselésben. Amellett, hogy a hangsebesség minimum ötszörösének (Mach 5 – 6174 km/h) elérésére...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái