Előfizetői tartalom

Boldogkői Zsolt: A két oltás szinte egyáltalán nem véd az omikron ellen, a harmadik hatékonyságáról alig tudunk valamit

Portfolio
Nagy kérdés, hogy teljes átoltottsággal elérhető-e a nyájimmunitás, és még kevés adat van arról, hogy a harmadik oltás mennyi védelmet ad az omikronnal szembe - mondta Boldogkői Zsolt az Indexnek. A szakember ezen kívül beszélt az új variánsok megjelenésének lehetőségéről, és az aktuális korlátozásokról is véleményt mondott.

Boldogkői Zsolt, az MTA doktora, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének tanszékvezető egyetemi tanára az Indexnek elmondta, hogy az omikron nagyon gyorsan terjed, pont ezért azt valószínűsítik a szakemberek, hogy az omikron-hullám hamar eléri a csúcsot, és a lecsengése is gyors lesz. Az Indexnek arról is beszélt, hogy szerinte Magyarország elég szabadon kezelte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés