Előfizetői tartalom

Exkluzív válaszok érkeztek a Brit Hadügyminisztériumból a magyarországi tervekről

Németh Martin
A Portfolio adott hírt arról, hogy az Egyesült Királyság miniszterelnöke, Boris Johnson NATO-erők mozgatásáról, brit katonák esetleges magyarországi bevetéséről beszélt a House of Commonsban, vagyis a brit parlament alsóházában. A brit kormányfő felszólalása után az amerikai CNN arról számolt be, hogy 1000 fős NATO-csapatok érkezhetnek olyan kelet-európai országokba, mint Románia, Bulgária és Magyarország. Az orosz-ukrán feszültség miatt Magyarországra telepíteni szándékozott csapatok ügyében Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumát, a Honvédelmi Minisztériumot, illetve az Egyesült Királyság kormányzatát is megkérdeztük. A Brit Hadügyminisztériumból exkluzív válaszokat kaptunk a Magyarországot érintő tervekről.

Boris Johnson brit kormányfő kedden szólalt fel Ukrajna ügyében a House of Commonsban, és állásfoglalásában kegyetlen üzenetet küldött Oroszország vezetőjének, Vlagyimir Putyinnak: Ha Oroszország ezen az úton halad, sok orosz anya fia nem fog hazatérni – figyelmeztetett Ukrajna megszállásával kapcsolatban Johnson, továbbá képviselőtársai kérdéseire is válaszolt. Plymouth...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái