Előfizetői tartalom

Lecsapott az ítéletidő: ilyen az, amikor százezrek maradnak áram nélkül az extrém fagyban

Portfolio
A hét második felére több mint 300 ezer háztartás maradt áramellátás nélkül, miután lecsapott az ítéletidő az amerikai Tennessee, Texas, Arkansas és Ohio államokra. Az extrém hidegben és fagyban járhatatlanok az utak, de mintegy 5000 repülőgép-járatot is törölni kellett. Talán még nem annyira súlyos a helyzet, mint tavaly Texasban, amikor a brutális fagyok és áramkimaradások miatt több százan haltak meg, de már több sérültről is tudni.

Régóta nem látott intenzitású hóvihar és vagy csapott le az Egyesült Államok középső részére, amellett, hogy teljesen lefagytak az utak, az erős szél az áramvezetékeket is megtépázta. A vihar a legsúlyosabb károkat Tennessee államban okozta; csak Memphisben 100 ezer háztartás maradt áramellátás nélkül, de az államban összesen 146 ezer háztartás, vállalkozás él...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés