Előfizetői tartalom

Szankciókat oldott fel az Egyesült Államok Iránnal szemben

MTI
Elrendelte egyes szankciók feloldását Iránnal szemben az amerikai kormány pénteken, ismét lehetővé téve ezzel az együttműködést Teheránnal polgári célú atomprogramokban - közölte egy magas rangú amerikai külügyi tisztségviselő. Az intézkedés technikai jellegűnek tűnhet, de hírügynökségek szerint valójában fontos gesztus Teherán felé az iráni atomalku megmentését célzó bécsi egyeztetések kulcsfontosságú pillanatában.

A tisztségviselő hangsúlyozta, hogy ez nem "engedmény" Iránnak az Egyesült Államok részéről, és nem is azt jelzi, hogy közelebb lennének az átfogó megállapodáshoz, ugyanakkor "megkönnyíti a technikai egyeztetéseket". Bécsben áprilisban kezdődtek az iráni atomalku megmentését célzó egyeztetések. Az Irán és a hat nagyhatalom - az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés