Előfizetői tartalom

A Kreml cáfolja a francia elnök szavait: semmilyen egyezség nem köttetett Putyin és Macron között

Portfolio
A Kreml kedden visszautasította Emmanuel Macron francia elnök azon állítását, miszerint hétfői moszkvai találkozójukon megegyeztek volna Vlagyimir Putyin orosz államfővel abban, hogy nem eszkalálja tovább az ukrajnai helyzetet. Az orosz vezetés szerint Párizs nem a NATO vezetője, így nem is tud semmilyen egyezséget kötni Moszkvával – írja a Business Insider.

Macron hétfői moszkvai találkozója után kedden Kijevben Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozott, ahol a sajtótájékoztatón kijelentette: Putyin azt mondta neki, nem fogja kezdeményezni az ukrajnai helyzet eszkalációját. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője ugyanakkor aznap újságíróknak azt mondta, Moszkva és Párizs nem tud ilyen egyezséget kötni. Ez egyszerűen lehetetlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés