Előfizetői tartalom

Még mindig tombol az omikron: Magyarország jobb helyzetben van, de a szomszédban még nagy baj lehet

Portfolio
Nyugat-Európában már lecsengőben van az omikron-hullám, és az ottani helyzet jó tapasztalat lehet a kelet-közép-európai országoknak is. A mi régiónkban is úgy tűnik, megvolt a tetőzés, de a régió járványgörbéi csak pár napja kezdték a lefordulást. Eltérő képet látunk országonként: a legtöbb helyen az omikron-hullám súlyossága elmarad még a delta idején látott számoktól is, de nem mindenütt. Szerbiában akár új halálozási csúcsot is hozhat az omikron, Szlovákiában pedig szintén súlyos terhelést róhat az egészségügyre. Magyarország az omikron-hullámban a régiós középmezőnyben lehet a súlyossági mutatók szerint.

Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban már megvolt az omikron-hullám tetőzése, az esetszámok a legtöbb helyen már meredeken lefelé tartanak. Kifejezetten megnyugtató, hogy az omikron-hullámban a tetőzés utáni csökkenés nagyjából annyira meredek, mint amennyire a felfutás volt – ez bizakodásra adhat okot idehaza is. Magyarországon már túl vagyunk az ötödik hullám...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés