Előfizetői tartalom

Meglepő módszerrel álltak elő az oltottság növelésére a horvátok

MTI
Horvátországban lehetőségeinek csúcsán jár a koronavírus elleni oltási kampány és nehezen haladnak a nagyobb átoltottság felé, ezért a közegészségügyi intézet (HZJZ) új oltási stratégiát hirdetett, amely szerint ha szükséges, házhoz viszik a vakcinát az oltatlanok számára - jelentette be pénteken Krunoslav Capak, az intézet igazgatója. Kiemelte: az új kampányban nincs semmi "forradalmi", csak az eddigi oltási program gyenge pontjain igyekszik javítani.

A felmérések azt mutatják, hogy akik nem oltatták be magukat - de nem megrögzött vakcinaellenesek - félnek a védőoltások mellékhatásaitól - hangsúlyozta Capak, hozzátéve, hogy ezért még nagyobb hangsúlyt fektetnek a tanácsadásra. Rámutatott: eddig is mindent megtettek annak érdekében, hogy mindenki számára elérhető legyen a vakcina, de a jövőben még több mobilcsapatot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés