Előfizetői tartalom

Oroszországtól venne el területeket? – Durván beégett a brit külügyminiszter

Portfolio
Liz Truss brit külügyminiszter csütörtökön Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel folytatott megbeszélésein elutasította Oroszország szuverenitásának elismerését a Voronyezs és a Rosztov terület felett – közölte a TASS orosz hírügynökséggel egy, a tárgyalásokhoz közel álló forrás. Voronyezs és Rosztov vitatlanul Oroszország részei, ezért a brit külügyminisztert azzal támadják, nem volt elég felkészült.

Ahogyan arról már beszámoltunk, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter rendkívül drasztikus jelzőkkel írta le brit kollégájával való tárgyalását. A találkozóra azután került sor, hogy az Egyesült Királyság jelentős aktivitást mutat az orosz-ukrán konfliktus ügyében, csapatokat telepítve Kelet-Európába. A Portfolio nemrég választ kapott a Brit Hadügyminisztériumtól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés