Előfizetői tartalom

Megjelentek az oroszok rettegett Sz-400-asai - vajon mire készülnek?

Portfolio
Az elmúlt hetekben több műhöldfelvétel is napvilágot látott arról, hogy Oroszország több Sz-400-as légvédelmi rakétarendszert telepített Fehéroroszországba, egyebek mellett a lengyel határhoz kifejezetten közeli Breszt térségébe is. Az orosz védelmi minisztérium több videófelvételt is felrakott, melyeken az látható, hogy a rakétarendszerekkel gyakorlatoznak. Ezek az egyes elemzők szerint a világ legjobbjának számító rakétarendszerek nem csupán Ukrajna légierejére jelentenek extrém fenyegetést, de egyszerre a NATO elrettentésére is szolgálnak.

A világ legjobb légvédelmi rendszere? A múlt héten írtunk Oroszország Iszkander-rakétarendszereiről, ezek mellett rendre nagy sajtóvisszhangot kapnak az Sz-400-asok is, melyek ellentétben az Iszkanderekkel, nem földi, hanem légi célpontok ellen használatosak. Kapcsolódó cikkünk 2022. 02. 13. Mégis mi a fene az az Iszkander és miért retteg tőle most a fél világ? Az Sz-400...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés