Előfizetői tartalom

Putyin elismerte a szakadár területeket - Most akkor jön a háború?

Portfolio
Vlagyimir Putyin elnök ma hosszas beszéd után elismerte a Donyecki és Luhanszki Népköztársaság függetlenségét. A lépés azért fontos, mert Oroszország ezzel felrúgta a konfliktust rendezni hivatott minszki megállapodásokat, megsértette az Ukrajna területi szuverenitására vonatkozó nemzetközi egyezményeket, illetve megnyitotta a kaput a hivatalos, Ukrajna elleni katonai intervenció felé. Bár a lépés drasztikus, még mindig nem teljesen elkerülhetetlen a nyílt orosz-ukrán háború, de sajnos nagyon megugrott a valószínűsége.

Vlagyimir Putyin elnök bejelentéséről itt írtunk: Kapcsolódó cikkünk 2022. 02. 21. Bejelentette Vlagyimir Putyin: elismeri Oroszország a szakadár népköztársaságokat 2022. 02. 21. Putyin: A modern Ukrajna a kommunista Oroszország kreálmánya, az ukrán terület a történelmünk része Putyin döntése ellen kikeltek a nyugati vezetők, akik szerint a szakadár népköztársaságok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés