FONTOS Kivégzik a napelemeket: hamarosan mindenki rosszul jár, aki felszereltette
 
Előfizetői tartalom

Most mégis mi történik Ukrajna körül? Itt van az 5 legfontosabb tudnivaló

Huszák Dániel
Tegnap elismerte a kelet-ukrajnai szakadár területek függetlenségét Vlagyimir Putyin orosz elnök. Rövidesen ezután katonákat küldött a térségbe „békemisszióra,” az orosz haderő átlépte az ukrán határt, de egyelőre nem támadták még meg az ukrán kormányerők által ellenőrzött területeket. Oroszország súlyos szankciókra számíthat Nyugatról, de a nyílt orosz-ukrán háború még mindig nem biztos, csupán nagyon valószínű. Itt van az 5 legfontosabb tudnivaló a tegnapi Putyin-bejelentésről és ennek következményeiről.

Mit jelentett be Putyin tegnap? Tegnap este tüzes hangvételű beszédet tartott Vlagyimir Putyin orosz elnök, mely során lényegében kimondta, hogy Ukrajna Oroszország kreálmánya, az ukrán nacionalizmus gyökértelen ideológia, Ukrajna lop Oroszországtól, atomfegyvert akar fejleszteni, népirtást folytat az ukrán kormány az orosz kisebbség ellen és a Nyugat egyetlen célja, hogy gátolja...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái