FONTOS Az EP-választások után jöhet a kormány új csomagja
 
Előfizetői tartalom

Most mégis mi történik Ukrajna körül? Itt van az 5 legfontosabb tudnivaló

Tegnap elismerte a kelet-ukrajnai szakadár területek függetlenségét Vlagyimir Putyin orosz elnök. Rövidesen ezután katonákat küldött a térségbe „békemisszióra,” az orosz haderő átlépte az ukrán határt, de egyelőre nem támadták még meg az ukrán kormányerők által ellenőrzött területeket. Oroszország súlyos szankciókra számíthat Nyugatról, de a nyílt orosz-ukrán háború még mindig nem biztos, csupán nagyon valószínű. Itt van az 5 legfontosabb tudnivaló a tegnapi Putyin-bejelentésről és ennek következményeiről.

Mit jelentett be Putyin tegnap? Tegnap este tüzes hangvételű beszédet tartott Vlagyimir Putyin orosz elnök, mely során lényegében kimondta, hogy Ukrajna Oroszország kreálmánya, az ukrán nacionalizmus gyökértelen ideológia, Ukrajna lop Oroszországtól, atomfegyvert akar fejleszteni, népirtást folytat az ukrán kormány az orosz kisebbség ellen és a Nyugat egyetlen célja, hogy gátolja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés