Előfizetői tartalom

Magyarország is veszélyben van az ukrán háború miatt? Itt vannak a legfontosabb tények

Az Ukrajna elleni orosz invázió kapcsán gyakran felmerül a kérdés, hogy előfordulhat-e, hogy Oroszország tényleg nem áll meg, miután lerohanta Ukrajnát és elindul nyugat felé, célba véve Lengyelországot, Romániát, netán Magyarországot. Eddig úgy tűnik, ettől nem kell tartani. Vegyük sorra röviden annak az okait, hogy miért.

1. Magyarország NATO-tag, Ukrajna nem az Magyarország tagja a világ legerősebb védelmi szövetségének, a NATO-nak, melynek részét képezi három atomhatalom is, az Egyesült Államok, Franciaország és Nagy-Britannia. Ha Oroszország netán támadást indítana a katonai szövetség tagjai ellen, a kollektív védelmi egyezmények jegyében a NATO 30 tagországa egymás segítségére kelne....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés