Előfizetői tartalom

Rendkívüli EU-csúcs: célba vették Oroszországot az új szankciók

Portfolio
Csütörtök este kezdődött az Európai Unió állam- és kormányfőinek rendkívüli csúcstalálkozója az orosz-ukrán háborúról és az arra adott egységes uniós válaszokról. A megjelent közlemény szerint az Európai Tanács újabb korlátozó intézkedésekről állapodott meg, a részletek kidolgozására azonban még várni kell péntekig. A kiszivárgott információk szerint az uniós tagállamok vezetői két táborra szakadtak, ami a büntetőintézkedések alkalmazását és fokozatosságát illeti.

Elfogadták az alapelveket Az EU-s vezetők szerint ezek a szankciók súlyos veszteségeket okoznak Oroszországnak. A büntetőintézkedések az orosz pénzügyi szektort, energia- és közlekedési ágazatot, a kettős felhasználású árukat célozzák, valamint az exportellenőrzésre és az exportfinanszírozásra, a vízumpolitikára, az orosz magánszemélyek további jegyzékbe vételére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés