Előfizetői tartalom

Orosz-ukrán háború: Tényleg rosszul teljesítenek az oroszok?

Az orosz haderő sokkal nagyobb és jobban felszerelt, mint az ukrán, másfél napnyi háború után úgy tűnik viszont, hogy az ország kevesebb, mint 5%-át ellenőrzik még csak az oroszok. Egyes vélemények szerint ez azt igazolja, hogy az orosz haderő rosszul teljesít, Ben Wallace brit védelmi miniszter szerint a támadó sereg már egyenesen kudarcot vallott. Tényleg a vártnál gyengébb az orosz invázió? Van esélye az ukránoknak? Nézzük a tényeket.

Lassan halad az invázió? Ukrajna körülbelül ötödannyi katonával, tizedannyi harcjárművel, elhanyagolható méretű légierővel és tizedakkora védelmi büdzsével rendelkezik, mint Oroszország, jogosan merülhet fel sokakban, hogy miért lehet az, hogy másfél nap után az orosz haderő még csak minimális területet foglalt el Ukrajnából és egy stratégiai fontosságú nagyvárost...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés