Előfizetői tartalom

Súlyos dolgokkal fenyeget Oroszország, heves harcok Kijev körül

Portfolio
Nem csitul a háború Ukrajnában az invázió megkezdésétől számított második napon sem. Volodimir Zelenszkij csütörtökön általános mozgósítást rendelt el. Bár az orosz egységek jelentős erőfölényben vannak, az ukránok egyre keményebb ellenállást tanúsítanak. Kijevben már korábban nagyszabású fegyverosztásba kezdtek, az ukrán főváros környékén harcok alakultak ki az orosz, illetve az ukrán fegyveres erők között. Az ukrán haderő arról adott tájékoztatást, hogy az éjjel lelőttek egy orosz Il-76-os szállítógépet, tele deszantosokkal. Az orosz oldal ezt a veszteséget nem erősítette meg. Többen, köztük Vitalij Klicsko polgármester és Zelenszkij is figyelmeztette a lakosságot, hogy az orosz csapatok az éjszaka folyamán megostromolhatják Kijevet. Eddig robbanásokról és utcai harcokról érkeztek beszámolók. Az ENSZ Biztonsági Tanácsában elbukott az orosz invázió elítéléséről szóló határozat elfogadása Moszkva vétója miatt, Kína tartózkodott a szavazásnál. Időközben az Egyesült Államok is követte az Európai Unió példáját és szankciós listára helyezte Vlagyimir Putyint és Szergej Lavrovot. Az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Joe Biden szerint harmadik világháború lenne az Oroszország elleni szankciók alternatívája. A legfontosabb tudnivalók az elmúlt órák történéseivel kapcsolatban már ezen a linken olvashatók.

2022. február 27. 06:47 Megosztás Folyamatosan frissülő legújabb cikkünk A Portfolio folyamatosan beszámol az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos legfrissebb hírekről, eseményekről, az aktuális helyzetet friss elemzéseinkben értékeljük. A legfrissebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés