Előfizetői tartalom

Történelmi lépésre szánta rá magát az EU: fegyvereket szállít Ukrajnának

MTI
|
Portfolio
Az Európai Bizottság bejelentette, hogy fegyvereket fognak szállítani Ukrajnának, története során először – írja a BBC a beszámolójában. Ez a döntés része annak a nagyszabású, új szankciós csomagnak, amelyet Oroszországgal és részben Fehéroroszországgal szemben hozott az Európai Unió és amelynek részleteit Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke ismertette vasárnap.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke ma délutáni sajtótájékoztatóján bejelentette: ez a lépés vízválasztó. Rámutatott, a közösség története során először finanszírozza fegyverek és egyéb felszerelések vásárlását és szállítását egy olyan országba, amelyet támadás ért. Közölte tovább, hogy az Európai Unió egy új szankciós csomagról döntött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés