Előfizetői tartalom

Mi Putyin célja a nukleáris készültséggel? - A brit védelmi miniszter elmondta, mit gondol

MTI
|
Portfolio
Vlagyimir Putyin orosz elnök figyelemelterelésként szólt arról, hogy "különleges készültséget" rendelt el az orosz elrettentő erőknél, mert kijelentéséhez nem kapcsolható semmiféle tényleges, konkrét intézkedés - mondta hétfőn Ben Wallace brit védelmi miniszter. Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikáért felelős főképviselője kijelentette, hogy az EU nem kíván "eszkalációs intézkedésekkel reagálni" Putyin szavaira.

Az orosz elnök előző nap közölte, hogy a Nyugat Oroszországgal szembeni "barátságtalan lépései" miatt különleges készültségi állapotot rendelt el az elrettentő erők parancsnokságánál. Kapcsolódó cikkünk 2022. 02. 28. Japán nem engedi, hogy Amerika nukleáris fegyvereket telepítsen oda Oroszország miatt 2022. 02. 27. Veszélyesnek nevezte Putyin nukleáris erőinek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés