Előfizetői tartalom

Lehet, hogy Lengyelország is belesodródik az orosz-ukrán háborúba? - A NATO cáfol (2.)

Portfolio
Az ukrán parlament tegnap jelentette be, hogy 70 harci repülőgépet adományoz nekik Lengyelország, Bulgária és Szlovákia. Ukrán híroldalak arról is írnak, hogy Lengyelország engedélyezte az ukránoknak, hogy lengyel repülőterekről szálljanak fel a frissen adományozott gépekkel és végezzenek műveleti tevékenységet Ukrajna légterében. Lengyelország és az EU még nem erősítette meg ezeket a híreket, de jelentős eszkalációs kockázat lenne egy ilyen manőverben, ami Varsót is belesodorhatja az ukrán háborúba.

Tegnap jelentette be az ukrán parlament, hogy 70 harci repülőgépeket – MiG-29-es vadászgépeket és Szu-25-ös csatarepülőgépeket – kapnak Lengyelországtól, Bulgáriától és Szlovákiától. A híreket csupán ukrán forrásokból lehet egyelőre olvasni, sem az érintett országok, sem az EU nem erősítette még meg. Kapcsolódó cikkünk 2022. 02. 28. 70 harci repülőgépet kap...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés