Előfizetői tartalom

Ukrajna szerint az oroszok vákuumbombát dobtak rájuk

Portfolio
Azzal vádolta meg Ukrajna amerikai nagykövete az orosz haderőt, hogy vákuumbombát, más néven termobárikus bombát használtak tegnap az Ukrajna területén folytatott műveleteik során. Az Amnesty International és a Human Rights Watch pedig azt a vádat hozta fel, hogy kezettásbombát használtak az oroszok, melyet nemzetközi egyezmények tiltanak.

Oroszország vákuumbombát dobott le Ukrajnára tegnap – mondta Okszána Makarova, Ukrajna amerikai nagykövete a Reutersnek. Azt nem részletezte, hol alkalmazták a fegyvert, de gyanítható, hogy Cserkaszi lőszerraktárat vagy tegnap a Kijev körüli katonai kommunikációs bázist ilyen találat érte. A termobárikus bomba néven is ismert fegyver lényege, hogy a levegőből felhasznált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés