Előfizetői tartalom

Ukrajna közölte, szerintük hány katonát veszített Oroszország

Portfolio
Az ukrán hadsereg rendszeresen közzéteszi becsléseit a veszteségekről, amelyeket szerintük Oroszország az invázió kezdete óta elszenvedett. A számok jóval magasabbak, mint a Moszkva által közöltek. Kiemelendő, hogy gyaníthatóan egyik fél sem jelent hitelesen: az oroszok alámérik, az ukránok pedig jelentősen túlbecsülik az orosz veszteségeket.

A legutóbbi, február 24. és március 4. közötti időszakra vonatkozó ukrán becslés szerint a konfliktusban mintegy 9166 orosz katona vesztette életét. Hasonló számot említett korábban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is. Ukrajna szerint a további orosz veszteségek közé tartoznak: Legalább 251 harckocsi, 33 repülőgép, 37 helikopter, 404 jármű, 105 tüzérségi eszköz....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés