Előfizetői tartalom

Oroszország a kőolaj árát akarja növelni az iráni atomalku késleltetésével?

MTI
Iráni tisztségviselők bírálták hétfőn, hogy Oroszország új követelésével "megzavarja" az iráni atomprogramról szóló nemzetközi tárgyalásokat, pedig annak nem szabad hatással lennie rájuk - jelentette a Tasnim félhivatalos iráni hírügynökség. Moszkva új igénye előtt minden fél úgy ítélte meg, hogy a hónapok óta tartó tárgyalások már csak egy lépésre vannak a sikertől - emlékeztettek nyugati hírügynökségek. Az iráni Tasnim hírügynökség szerint új megállapodás megkötésének késleltetésével, ezáltal Irán olajpiaci hozzáférésének késleltetésével Oroszország azt akarja elérni, hogy nőjön a kőolaj ára.

Oroszország szombaton közölte, hogy az ukrajnai háború miatt rá kivetett nyugati büntetőintézkedések megakasztották az iráni atomprogramról szóló megállapodás (JCPOA) felélesztésére irányuló bécsi tárgyalásokat, és figyelmeztette a megállapodásban részes nyugati hatalmakat, hogy a biztonságról folytatott egyeztetéseken az orosz nemzeti érdekeket is figyelembe kell venni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés