Előfizetői tartalom

A színfalak mögött ádáz kibercsata dúl az oroszok és az ukránok között

Az orosz-ukrán háború harcai nem csak a szárazföldön és a levegőben, de a kibertérben is egyre hevesebbé válnak, és úgy tűnik, mindkét fél igyekszik egyre több hadra fogható hackert megnyerni a saját kibervédelmi céljainak. A virtuális összecsapások egyre gyakoribbak, de a sokak által előrevetít masszív orosz kiberhadműveletre egyelőre ismeretlen okokból nem került sor. Az ukránok közben egyre több sikeres műveletet indítanak orosz kormányoldalak ellen, és ehhez önkéntes hackereket is toboroznak. Az ügyüket pedig a titokzatos Anonymus csoport is támogatja már a kezdetek óta.

Kiberharc, orosz hagyomány Oroszország mindig is az államilag támogatott hackertámadások fellegvárának számított, már a háborút megelőző években bevezetett szankciókra is hackertámadások sorozatával válaszoltak a kormányközeli orosz hackercsoportok. Az ukrán állam pedig már a két ország konfliktusának az eleje óta védekezni kényszerül az infrastruktúra megbénítására...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés