Előfizetői tartalom

Tárgyalóasztalon Putyin követelései, miközben már készül Kijev ostroma

Portfolio
Legjobb esetben is hétfőn kerülhet sor a tárgylások harmadik fordulójára Oroszország és Ukrajna között, miközben az orosz csapatok egyre hevesebben támadják az ukrán nagyvárosokat és a környező településeket, a menekültek száma pedig gyorsan emelkedik. Vlagyimir Putyinnal sorra egyeztetnek a világ vezetői, akik arra próbálják rábírni, állítsa le az Ukrajna ellen folytatott háborút, amelynek egyre több civil is áldozatául esik. Volodimir Zelenszkij pedig újra légtérzárat követel, miután az oroszok megtámadtak egy ukrán repülőteret és hadiüzemek lerombolását helyezték kilátásba. Az orosz hadsereg hétfőn moszkvai idő szerint 10 órától (magyar idő szerint 8 órától) tűzszünetet tart és humanitárius folyosókat nyit meg több ukrán városban, köztük a fővárosban, Kijevben. Ukrajna bejelentette, magyar idő szerint délután 15:00 órakor kezdődik a tárgyalások harmadik fordulója az orosz delegációval. Orbán Viktor miniszterelnök aláírt egy rendeletet, amely felhatalmazza a NATO-csapatokat a Magyarországon való állomásozásra. Moszkva jelentése szerint Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter csütörtökön a törökországi Antalyában találkozik. Dimitrij Peszkov Kreml-szóvivő szerint négy kérése van Oroszországnak Ukrajna felé, ha ezeket teljesítik, leállítja Moszkva az országban zajló „különleges katonai műveleteket”. A legfontosabb tudnivalók az elmúlt órák történéseivel kapcsolatban ezen a linken olvashatók.

2022. március 08. 06:26 Megosztás Folyamatosan frissülő legújabb cikkünk A Portfolio folyamatosan beszámol az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos legfrissebb hírekről, eseményekről, az aktuális helyzetet friss elemzéseinkben értékeljük. A legfrissebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés