Előfizetői tartalom

Egyre nagyobb lehet a baj Csernobilnál, aggódik Ukrajna

MTI
|
Portfolio
Az ukrán hatóságok közlése szerint nem tudják mérni a radioaktív sugárzás szintjét az egykori csernobili atomerőműnél azóta, hogy azt az orosz hadsereg vonta ellenőrzése alá, de fennáll a veszélye annak, hogy radioaktív anyag kerül a környezetbe, mert az erőmű energiaellátása megszűnt, így nem tudják hűteni a kiégett nukleáris fűtőanyagot.

Herman Haluscsenko ukrán energiaügyi miniszter szerdai nyilatkozatában arról is beszélt, hogy a zaporizzsjai atomerőműnél fennálló helyzetről sem tudnak semmit, mert az is az orosz hadsereg ellenőrzése alatt áll, 400 orosz katona táborozik ott. Arról, hogy Csernobilban nem tudják hűteni a kiégett fűtőanyagot, az Energoatom állami atomipari vállalat számolt be. Az energiaellátás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés