Előfizetői tartalom

Fitch: Oroszország az államcsőd küszöbén van

Portfolio
A Fitch Ratings drasztikus mértékben, hat fokozattal tovább rontotta Oroszország szuverén adósbesorolását. A „B” kategóriából a „C” osztályba vágta az országot, amit azzal indokolt, hogy a fizetésképtelenség küszöbön állnak, mivel a szankciók és a kereskedelmi korlátozások aláásták az adósságszolgálati hajlandóságát.

Oroszország pénzügyi piacain a nyugati szankciók zűrzavart okoztak, amelyekre Ukrajna megszállása miatt került sor. A szankciók jelentős aggodalmat keltettek az ország adósságszolgálati képességével és hajlandóságával kapcsolatban. A Fitch emlékeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnök rendeletére, amely szerint az egyes országok hitelezőinek a devizaadósságot nem devizában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés