Előfizetői tartalom

Nyugalmazott vezérőrnagy: Putyin 3 dologban nagyot tévedett

Portfolio
Hosszas értekezést tett közzé a Twitteren Mick Ryan, az ausztrál haderő nyugalmazott vezérőrnagya, aki most biztonságpolitikai elemzőként tevékenykedik. A volt katonatiszt írásában elsősorban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök teljesítményét méltatja, de talán érdekesebb az a rész, amelyben Vlagyimir Putyin orosz elnök és az orosz katonai vezérkar hibáiról beszél.

Mick Ryan vezérőrnagy úgy látja, hogy az orosz haderő rosszul teljesít Ukrajnában, amely nagyon nagy részt vezetői tévedésekkel, hibákkal, rossz döntésekkel indokolható. A volt katonatiszt szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök alapvetően három téves alaptézis mentén támadta meg Ukrajnát: Ukrajna nem is egy valódi ország, az ukrán haderőt könnyen le fogja tudni győzni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés