Előfizetői tartalom

Súlyos vádak Moszkvától: Amerika biológiai fegyvereket fejleszt Ukrajnában?

Mióta megkezdődött az Ukrajna elleni nyílt orosz invázió, a Kreml küszködött azzal, hogy megtalálja a megfelelő üzenetet, amivel nemzetközi szinten is megindokolják a katonai intervenciót. Ukrajna „nácimentesítése,” az „ukrán atomprogram” vagy az állítólagos, Donyecben folyó népirtás nem ért el széles körű támogatást. Most úgy tűnik, lassan két hét után sikerült találni egy rezonáló üzenetet: az Egyesült Államok „biolaborokat” üzemeltet Ukrajnában, ahol „veszélyes fegyvereket” fejlesztenek és ezt „Amerika is elismerte.” Az üzenet nemcsak Oroszországban, hanem Kínában és semleges országokban is lecsapódott. Tényleg működhet amerikai „biolabor” Ukrajnában? Simán lehet, de ez közel sem jelenti azt, hogy Amerika Oroszországra veszélyes tömegpusztító fegyvereket fejleszt bennük és nem is lenne sok értelme egy ilyen projektnek.

Amerikai „biolaborok” Ukrajnában? Körülbelül egy hete kezdte el Oroszország nem hivatalos csatornákon keresztül terjeszteni azt, hogy Ukrajnában amerikai „biolaborok” működnek, ezeket a véleményeket amerikai konteós csatornák és a kínai közösségi média is felkapta. Ezek szerint a közösségi médiában megjelent posztok szerint összesen 26 amerikai biológiai laboratórium...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés