Előfizetői tartalom

Zelenszkij: "Kijev csak akkor lesz az oroszoké, ha porig rombolják, lakosait megölik - ha ezt akarják, hát jöjjenek!"

MTI
|
Portfolio
Mintegy ezerháromszáz ukrán katona vesztette életét a harcokban az orosz támadás kezdete, február 24. óta - mondta el Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a külföldi sajtó számára tartott szombati tájékoztatóján. Az ukrán fél eddig csak az elesett orosz katonák számát közölte. Zelenszkij szerint az orosz csapatok több mint 12 ezer főt vesztettek. A háború áldozatainak számát független forrásból nem lehet megerősíteni.

Az ukrán elnök legutóbb a háború második napján árulta el, hogy hány ukrán katona esett el: számuk akkor szerinte 137 volt. Oroszország március 2-án azt közölte, hogy hadseregének mintegy 500 katonája halt meg a harcokban. A donyecki szakadárok 200 embert vesztettek. Az ukránok és az oroszok által közölt veszteségeket minden esetben érdemes fenntartásokkal kezelni: mindkét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés