Előfizetői tartalom

Vegyi fegyvereket is bevethetnek az oroszok Ukrajnában a NATO-főtitkár figyelmeztetése szerint

Portfolio
Miután az elmúlt napokban abszurd állításokat fogalmaztak meg az oroszok ukrajnai vegyi és biológiai fegyverekkel foglalkozó laboratóriumokkal kapcsolatban, fel kell arra készülni, hogy a hamis ürügyek után ők maguk vethetnek be ilyen fegyvereket, ami háborús bűn lenne – figyelmeztetett a Welt am Sonntag című német lapban megjelent vasárnapi interjújában Jens Stoltenberg.

A NATO-főtitkár úgy fogalmazott: "Most, hogy ezek a hamis állítások elhangzottak, ébernek kell maradnunk, mert lehetséges, hogy Oroszország maga is tervezhet vegyifegyver-műveleteket e hazugság-kitaláció alapján. Ez háborús bűn lenne" – tudósított a Reuters. Kapcsolódó cikkünk 2022. 03. 11. Vegyi és biológiai anyagokat is bevethet Oroszország a háborúban az USA szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés