Előfizetői tartalom

Komoly botrány robbant ki egy Ukrajnát támogató amerikai önkéntes videója miatt

Portfolio
Több közösségi oldalon kering egy videó, melyen egy amerikai önkéntes, Henry Hoeft, azt állíja, hogy pokolian bántak vele az ukrán hatóságok, miután az országba utazott, hogy részt vegyen az oroszok elleni harcokban. Hoeft azt állítja, az önkéntesek még csak rendes fegyvert sem kapnak és erőszakkal küldik őket harcolni. Hoeft egyik állítólagos volt fegyvertársa azt állítja, semmi ilyesmiről nincs szó, Hoeft megbukott az alkalmassági vizsgán és most bosszúból dezinformációt terjeszt.

Több Twitter-fiókon is megjelent egy videó, melyet egy Ukrajnából menekülő amerikai önkéntes, Henry „Locke” Hoeft készített. Hoeft azt állítja, hogy senkinek nem szabadna csatlakoznia az ukrán haderőt támogató önkéntes szervezetekhez, mert az „egész egy csapda.” Azt mondja: nem kapnak megfelelő védőfelszerelést, de még csak fegyvereket sem, illetve erőszakkal, fenyegetéssel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés