Előfizetői tartalom

Olyan titkos volt a közép-európai vezetők kijevi útja, hogy még a családtagjaik sem tudtak róla

Portfolio
Kedden az oroszok ostromolta Kijevben járt Mateusz Morawiecki lengyel, Janez Jansa szlovén és Petr Fiala cseh miniszterelnök, valamint a Lengyelország de facto vezetőjének tartott Jaroslaw Kaczynski. A Reuters és a CNN most részleteket közölt az útról, amelyet annyira titokban szerveztek, hogy még a politikusok családtagjai sem tudtak róla.

Petr Fiala cseh kormányfő a kijevi úttal kapcsolatban elmondta, családtagjai közül egyedül felesége tudott a kockázatos útról, és megkérte, ne szóljon róla az anyjának, illetve két gyereküknek. Ők csak akkor értesültek róla, mikor már nyilvánossá vált a vezetők útja. Fiala újságíróknak elmondta, szerinte megérte a kockázatot az út, amelyet egy a kelet-lengyelországi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés