Előfizetői tartalom

Zelenszkij egy hamis videóban jelenti be Ukrajna fegyverletételét

Portfolio
Hamis, mesterséges intelligencia segítségével legyártott videó kering az internetet az ukrán elnökről, Volodimir Zelenszkijről. A felvétel tömegek megtévesztésére aligha alkalmas, hiszen messziről látszik rajta, hogy hamisítvány, az ukrán hatóságok és  a média ráadásul az első pillanattól kezdve közlemények sorozatával igyekszik cáfolni a videó valóságtartalmát.

Bár azonnal látszik rajta, hogy hamisítvány, a videót mégis több százezren osztották meg. Éppen ezért a Meta már jelezte, hogy eltávolította a felvételt a közösségi médiafelületeiről (Facebook, Instagram), a félrevezető, manipulált médiaanyagokra vonatkozó irányelveire hivatkozva. A szakértők szerint ez az első alkalom, hogy az ukrán-orosz háborúban deepfake videót...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés