Előfizetői tartalom

Heves harcok dúlnak, Ukrajna területeinek elcsatolása kerülhet terítékre

Portfolio
Egyre fokozódó háború dúl Ukrajnában, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője, Josep Borrell szerint az oroszok válogatás nélkül ölnek Mariupolban. Az Azovi-tenger partján fekvő város stratégiai jelentőségű Moszkva számára, az oroszok vasárnap ultimátumot intéztek az ott harcoló ukrán erők felé, amit azonban Ukrajna elutasított. Továbbra is számos ország támogatja fegyverszállítmányokkal Ukrajnát, legutóbb az szivárgott ki, hogy Washington szovjet gyártmányú légvédelmi felszerelést küld Kijevnek. Időközben az orosz-amerikai viszony is mélypontra jutott, Moszkva közölte az amerikai nagykövettel, hogy a kapcsolatok megszakításának küszöbén állnak. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ismét kifejezte Putyinnal való tárgyalási szándékát, emellett kijelentette, hogy biztonsági garanciákért cserébe kész lemondani a NATO-tagságról. Ukrajna elnöke hozzátette, hogy Kijev kész lesz megvitatni a Krím és az oroszok által támogatott szakadárok által uralt keleti Donbasz régió státuszát a tűzszünet és a biztonsági garanciák nyújtása felé tett lépések után.

2022. március 23. 07:19 Megosztás Folyamatosan frissülő legújabb cikkünk A Portfolio folyamatosan beszámol az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos legfrissebb hírekről, eseményekről, az aktuális helyzetet friss elemzéseinkben értékeljük. A legfrissebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés