Előfizetői tartalom

Párhuzamos olajárazási rendszert vezetnének be egyes országok az orosz-ukrán háború miatt

Portfolio
Párhuzamos olajárazási rendszer bevezetését fontolgatják egyes országok az orosz-ukrán háború miatt - mondta el a katari külügyminiszter a CNBC-nek. Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani szerint Szaúd-Arábia tárgyalásokat folytat Kínával, hogy dollár helyett jüant is elfogadjon a Peking által vásárolt olajért. A külügyminiszter hozzátette, hogy eközben Katar az európai országokkal folytat tárgyalásokat a gázellátás növeléséről.

A katari külügyminiszter szerint az ukrajnai konfliktus és annak geopolitikai következményei arra késztetnek egyes országokat, hogy új módszereket keressenek az olajár meghatározására, vagyis az elszámolás ne kizárólag dollárban történjen. Mohammed bin Abdulrahman al-Thani szerint Szaúd-Arábia tárgyalásokat folytat Kínával, hogy dollár helyett jüant is elfogadjon a Peking...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés