Előfizetői tartalom

Orosz háborús bűnökre figyelmeztet az ENSZ, lakott területeket bombáznak Ukrajnában

Portfolio
Oroszország Ukrajna lakott területein végrehajtott támadásai óriási aggodalomra adnak okot, és háborús bűncselekménynek minősülhetnek - mondta az ENSZ emberi jogi főképviselője. Michelle Bachelet az ukrajnai helyzetről szóló legutóbbi jelentését ismertetve aggodalmát fejezte ki amiatt, mert Oroszország nagy területeket bombáz Ukrajnában, amelyek lakott területek ellen irányulnak.

A rakéták, a nehéztüzérségi lövedékek és a légicsapások hatalmas pusztítást és károkat okoznak a polgári létesítményekben. Bachelet elmondta, hogy hiteles állítások érkeztek arról, hogy az orosz fegyveres erők legalább 24 alkalommal használtak kazettás bombákat lakott területeken. Vizsgálják azokat az állításokat is, amelyek szerint az ukrán erők is használták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés