Előfizetői tartalom

Miért hívják pont Wagnernek a rejtélyes orosz zsoldoscsoportot? Itt a válasz

Portfolio
Néhány napja biztossá vált, hogy az orosz haderőt támogatva megkezdte műveleti tevékenységét Ukrajnában a „Wagner-csoportként” emlegetett irreguláris orosz zsoldoshaderő is, akiket gyakran egyfajta Kreml által irányított árnyékhadseregként szoktak jellemezni a nyugati sajtóban. Gyakran felmerül a kérdés, hogy miért pont Wagner-csoport a nevük, amikor egy szinte kizárólag oroszokból álló zsoldosformációról van szó. Nézzük.

Először is fontos tisztázni, hogy kevés hiteles információ létezik a „Wagner-csoportként” emlegetett orosz zsoldosformációról, még az sem biztos, hogy hivatalosan működik ilyen szervezet. Általában a nyugati sajtóban a „Wagner-csoporthoz” szoktak sorolni minden orosz zsoldost, aki a Kreml megbízásából tevékenykedik. Ezek az emberek valójában vélhetően számos eltérő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés