Előfizetői tartalom

Aleksandar Vucic győzött a szerb elnökválasztáson

MTI
Aleksandar Vucic hivatalban lévő köztársasági elnök nyerte meg a vasárnapi szerbiai elnökválasztást már az első fordulóban, és a Szerb Haladó Párt kapta a legtöbb szavazatot az előrehozott parlamenti választáson, illetve a belgrádi önkormányzati választáson - derült ki az illetékes választási bizottságok hétfői előzetes eredményeiből, amelyeket már mérvadó mértékű feldolgozottság mellett közöltek.

Az országos választási bizottság 95,56 százalékos feldolgozottság alapján a honlapján közölte, hogy az előrehozott parlamenti választáson, illetve az elnökválasztáson a részvételi arány 58,62 százalékos volt.     A választást a voksok 42,91 százalékának a megszerzésével a Szerb Haladó Párt (SNS) nyerte meg. Ez 119 mandátumra lesz elegendő a 250 tagú parlamentben....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés