Előfizetői tartalom

India elítélte a bucsai tömeggyilkosságokat, Kína vonakodik

Portfolio
India, amely az Oroszországgal ápolt jó kapcsolatai miatt eddig vonakodott véleményt nyilvánítani az ukrajnai orosz invázióról, most elítélte a Bucsában történteket, ahol az orosz csapatok feltehetően több száz ukrán civilt végeztek ki. Kína felzaklatónak nevezte a történteket, de szerintük még meg kell állapítani az igazságot – írja a Sky News.

A bucsai civilek meggyilkolásáról szóló legutóbbi jelentések mélységesen nyugtalanítóak. Egyértelműen elítéljük ezeket a gyilkosságokat, és támogatjuk a független vizsgálatra vonatkozó felhívást – mondta T. S. Trimurti, India ENSZ-képviselője a Biztonsági Tanács ülésén. Ez fordulatot jelezhet India eddigi Oroszország-politikájában, ugyanis a világ második legnépesebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés