Előfizetői tartalom

Nagyon furcsa összegzést csináltak az amerikaiak az ukrajnai háború veszteségeiről – Ez mégis hogy lehetséges?

Portfolio
Furcsa összegzést tettek közzé az amerikai CNBC hírcsatorna munkatársai Twitteren az ukrajnai háború orosz és ukrán veszteségeiről. A táblázatot állítólag „adatelemzők” készítették, de nemcsak pontatlannak tűnik, hanem vannak olyan területek is, ahol Ukrajnának nyocsszor akkora vesztesége van, mint a teljes, háború előtti készlete. Egy dolog miatt érdekesek a számok: azt mutatják, hogy Oroszországnak bőven vannak még tartalékai, míg az ukrán veszteségek azért kezdik rányomni a bélyegüket az ukrán haderő ütőképességére, így az egyre inkább rá lesz szorulva a nyugatról érkező utánpótlásra.

Furcsa táblázatot tett közzé az amerikai CNBC hírcsatorna két munkatársa, Tom Lee és Carl Quintanilla Twitteren. Az összegzés az orosz és ukrán eszközveszteségeket mutatja az ukrajnai háború során. Azért érdekes, mert az látszik rajta, hogy az ukrán haderő teljes, háború előtt regisztrált eszközállományához képest azért aránylag súlyos veszteségeket szenved, miközben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés