Előfizetői tartalom

3500 ukrán harcos várja az oroszok pusztító támadását – Döntő ütközet készül Mariupol körül

Portfolio
Mariupol nagy részét már elfoglalta az orosz haderő az elmúlt napokban, viszont ahhoz, hogy bevegyék az egész várost, még egy döntő csata vár rájuk. Az ukrán haderő, tengerészgyalogság, nemzeti gárda (ezen belül az Azov zászlóalj) és területvédelmi egységek ugyanis bevetették magukat a part menti, hatalmas és jól védhető Azovstal acélüzembe, melyet kifejezetten nehéz lesz elfoglalni.

Mariupolt több mint egy hónapja támadják az oroszok, csecsenek és kelet-ukrajnai szakadárok; a harcokban a város nagy része megsemmisült, a belterületeket elfoglalták az oroszok. A megmaradt ukrán védők visszavonultak a város délkeleti részén található Azovstal-üzembe, a gigantikus gyárkomplexum Ukrajna egyik legnagyobb fémipari létesítménye. Orosz források szerint az üzemben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés