Előfizetői tartalom

Szokatlan lépésre szánta el magát az amerikai kibervédelem az orosz fenyegetések miatt

Portfolio
Az amerikai szövetségi ügynökségek szokatlan lépésre szánták el magukat, amikor úgy döntötek, hogy külföldi bankokkal is megoszták a hírszerzési informcáióikat, annak érdekében az orosz hackerek célkeresztjébe kerülő pénzügyi intézmények meg tudják erősíteni a kibervédelmüket - írja a Financial Times az ügyet közelről ismerő forrásokra hivatkozva.

Az ügynökségek tisztviselői általában tájékoztatják az amerikai vállalkozásokat a potenciális kiberfenyegetésekről, de a más országokban székhellyel rendelkező cégeket eddig nem értesítettek, még akkor sem, ha azok jelentős amerikai tevékenységet folytattak - nyilatkozták a lapnak az iparági források. A külföldi bankok ugyan továbbra sem kapnak közvetlen hozzáférést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés