Előfizetői tartalom

Vegyi fegyvert vethettek be az oroszok Ukrajnában!

Portfolio
Hétfő este 8 és 9 óra környékén az orosz megszálló erők ismeretlen eredetű mérgező anyagot vethettek be ukrán katonák és civilek ellen Mariupolban, amelyet egy pilóta nélküli repülőgépről dobtak le a Bloomberg szerint. Az áldozatoknál a hírek szerint légzési nehézség alakult ki. Később Volodimir Zelenszkij nem fogalmazott egyértelműen azzal kapcsolatban, hogy az orosz hadsereg már használt is vegyi vegyvert.

Oroszország mérgező anyagot használt az ukrán csapatok ellen Mariupolban a várost védő Azov ezred jelentése szerint. Az anyagot egy drónról szórták szét, az áldozatoknál légszomj alakult ki. A Bloomberg szerint ez lehet Oroszország első ismert vegyi fegyver bevetése Ukrajnában. A támadásról más források is írnak. Nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy az orosz megszállók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés