Előfizetői tartalom

Az EU segítene Ukrajnának a háborús bűnösök felelősségre vonásában

MTI
Az Európai Unió Tanácsa módosította az ukrajnai polgári biztonsági ágazat reformjával foglalkozó uniós tanácsadó misszió (EUAM Ukrajna) megbízatását annak érdekében, hogy megkönnyítse az Oroszország Ukrajna elleni támadása során elkövetett nemzetközi bűncselekmények kivizsgálását és büntetőeljárás alá vonását - közölte az uniós tanács szerdán.

Az EUAM Ukrajna mostantól stratégiai tanácsadást és képzést nyújt az ukrán igazságügyi hatóságoknak a feltételezetten Oroszország által elkövetett bűncselekmények elszámoltathatósága érdekében. A misszió anyagi támogatást nyújthat, vagy felszerelést is adományozhat az ukrán hatóságoknak. Szoros együttműködést biztosít a Hágában működő Nemzetközi Büntetőbírósággal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés