Előfizetői tartalom

Románia akár 1 milliárd euró EU-támogatást is veszíthet

MTI
Adina Valean közlekedésért felelős uniós biztos becslése szerint Románia 400 millió és 1 milliárd euró közötti uniós támogatást veszített el az évek folyamán az uniós kohéziós alapból és az Európai Hálózatfinanszírozási Eszközből (CEF) az infrastrukturális beruházások kivitelezésében tapasztalt késések miatt. A biztos erről egy Bukarestben kedden megtartott konferencián beszélt.

A román média által idézett Valean szerint az infrastruktúra-fejlesztések esetében komoly akadályt jelent Románia számára, hogy a közbeszerzési pályázatok során a vesztesek fellebbezési eljárása az igazságszolgáltatásban túl hosszas folyamat, de gondot jelent az is, hogy a közigazgatásnak az adminisztrálási képessége alacsony, ami folyamatos késéseket eredményez a beruházásokban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés